Navigatie
Woningisolatie Tekst

Woningisolatie

Bij woningisolatie zijn verschillende toepassingen mogelijk. Daarbij kunt u denken aan spouwmuurisolatie, dakisolatie inwendig of uitwendig, maar ook bodem- en vloerisolatie. Er zijn inmiddels veel verschillende materialen en technieken die toegepast kunnen worden. Elke woning kent specifieke omstandigheden wat vraagt om een eigen toepassing van materialen en technieken. Niet elke toepassing is uitvoerbaar. Een goed advies maakt het u gemakkelijker om een juiste keuze te kunnen maken.

 

 

 

BODEMISOLATIE

 

Isolatiechips – Weg met vocht

 

 Voordelen van Isolatiechips

 

  1. Oplossing voor veel vochtproblemen

  2. Bestrijding van ongedierte

  3. Gezond binnenklimaat

  4. Droge en warmere vloer

  5. Relatief goedkoop

 

Isolatiechips: voor een vochtige kruipruimte

De kruipruimte is vaak een ‘vergeten ruimte’ van een woning of pand. Toch kan een kruipruimte vervelende problemen veroorzaken, met name vocht- en stankproblemen. Een relatief goedkoop maar bijzonder effectief isolatiemateriaal voor vochtige kruipruimtes is de isolatiechip. De isolatiechip is gemaakt van polystyreen (piepschuim) en wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Een flinke laag chips is licht van gewicht. Wanneer er water in de kruipruimte staat, blijven de chips op het water drijven.

 

Bodemisolatie? Vreemd, maar effectief

In eerste instantie lijkt het aanbrengen van isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie) maar een vreemd idee. Toch is de werking van de isolatiechips natuurkundig heel eenvoudig te verklaren. Vocht condenseert op het punt waar warmte en kou samen komen (het dauwpunt) . Een beslagen autoruit is hiervan een eenvoudig voorbeeld. Deze condensatie vindt ook plaats onder de vloer in de kruipruimte. Door het aanbrengen van de bodemisolatie verlaagt u het dauwpunt naar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer waardoor deze droog en warmer wordt. Hierdoor wordt niet alleen schade aan houten en betonnen vloeren voorkomen, maar ook vocht en schimmel in de woning, een muffe lucht, stankoverlast en ongedierte (o.a. muggen, slakken en huismijt). Het binnenklimaat wordt merkbaar beter. Terugverdientijd is circa 6 jaar.

 

Wanneer zijn isolatiechips mogelijk?

De isolatiechip is een zeer goede keuze bij vochtige kruipruimtes. Om de chips goed aan te kunnen brengen hebben wij een bereikbare kruipruimte nodig met een minimale hoogte van 35 cm. Indien de kruipruimte niet helemaal bereikbaar is, hebben wij vaak toch oplossingen om in de kruipruimte te komen. Is de kruipruimte relatief hoog en droog, dan kunt u beter kiezen voor een vloerisolatie.

 

Wij werken exclusief samen met de Isolatiespecialist.nl Nijverheidstraat 5 2751 GR Moerkapelle Zie ook www.isolatiespecialist.nl Bron: www.isolatiespecialist.nl

 

 

SPOUWMUURISOLATIE

 

HR ++ isolatieparels – Snelle bespaarders

 

Voordelen van HR++ isolatieparels

  1. Zeer waterbestendig

  2. Dampdoorlatend

  3. Zeer goede isolatiewaarde

 

HR++ isolatieparels

Een uiterst effectieve manier van isoleren die al bijna 30 jaar wordt toegepast is spouwmuurisolatie met polystyreen parels. Polystyreen parels bestaan immers voor 95% uit lucht. En stilstaande lucht heeft zoals u weet een hoge isolerende werking. De parels zijn grijs omdat deze verrijkt zijn met grafiet. Hierdoor isoleren zij ruim 20% beter dan de traditionele witte parels. Dankzij ons unieke inblaasproces worden de HR++ parels voordat ze in de spouw terecht komen onderling verlijmd. Door de ruimte tussen de parels onderling blijft de spouwfunctie in stand en wordt regenwater zoals gebruikelijk afgevoerd. Bijkomend voordeel is dat uw muren kunnen blijven ademen.

 

HR++ Isolatieparels

Het aanbrengen van HR++ isolatieparels geeft weinig overlast en is meestal binnen 1 dag klaar. Het isoleren begint met het boren van kleine gaatjes in de voegen van de muur. Het boren gebeurt volgens een vast boorpatroon. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de spouwmuur een egale en goede thermische isolatie zal krijgen, waar wij 10 jaar lang garantie op te geven. Na het aanbrengen van de HR++ parels worden de boorgaten weer keurig op kleur afgewerkt.

 

Wanneer zijn de HR++ isolatieparels geschikt voor uw woning?

Om te kunnen beoordelen of de HR++ parels geschikt zijn voor een spouwmuur, doen wij vooraf een onderzoek. Zo controleren wij de gevel o.a. op de kwaliteit van het voegwerk, de steensoort, eventuele vervuilingen in de spouw en de spouwbreedte. De HR++ isolatieparels zijn mogelijk bij een schone spouw met een spouwbreedte vanaf 3 cm.

 

Spouwmuurisolatie heeft maar een klein risico op vochtproblemen, mits de isolatie is uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. Spouwmuurisolatie kan zelfs vochtproblemen oplossen, als de oorzaak zit in het neerslaan van vocht op de koude binnenzijde van de buitengevel.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie circa 3-6 jaar.

 

Wij werken exclusief samen met de Isolatiespecialist.nl Nijverheidstraat 5 2751 GR Moerkapelle Zie ook www.isolatiespecialist.nl Bron: www.isolatiespecialist.nl

Walther Zwanenburg Klussenbedrijf logo
Walther Zwanenburg Klussenbedrijf

Copyright © Walther Zwanenburg Klussenbedrijf 2024

Designpro.nl | Z-IM.nl | Algemene voorwaarden